Eric Twiname Team Racing-kampioenen 2019 gekroond

ET Team Racing, Junior-winnaars

ET Team Racing, Jeugdwinnaars

De RYA Eric Twiname Team Racing Championship junior- en jeugdkampioenen van 2019 werden gekroond na een vol raceweekend in Farmoor Reservoir.

Rutland Green claimde de titel van jeugdkampioen racen in de Firefly, terwijl RS Tera Prodigy de junior eer pakte in de RS Feva na een intens weekend met meer dan 390 voltooide races.

De wedstrijd begon in Oxford Sailing Club in een lichte en stabiele bries, waarbij het wedstrijdcomité op dag één ongeveer 250 races voor de 54 teams draaide.

Dag twee begon met een hevige regenstorm die de jonge zeilers niet temperde. Toen het weer wat rustiger werd, eindigde de eerste reeks in de finalereeks.

Van de 54 teams uit het hele land versloeg Rutland Green Winchester met 2-0 in de jeugdfinale na overwinningen in de halve finale tegen respectievelijk WOSC A en RGS.

WOSC A behaalde de derde plaats met een 2-0 overwinning op RGS in de petit-finale.

RS Tera Prodigy nam een ​​1-0 voorsprong op Chew in de juniorenfinale, terwijl Rutland Gold ook 1-0 won tegen RHS in de kleine finale.

De juniorfinale en petit-finale waren echter de enige races van het weekend die bezwijken voor de elementen terwijl de wind met zeer sterke windstoten bleef stijgen, wat betekende dat RS Tera Prodigy goud, Chew-zilver en Rutland Gold-brons claimde na een winnaar. alle single race finale.

RYA Event Director Niall McLeod zegt: “Het was weer een fantastisch raceweekend en ik kan de zeilers, het wedstrijdcomité en de vrijwilligers niet genoeg prijzen.

“Dit is een evenement met veel bewegende delen en alles leek zo soepel te verlopen – en dat is een groot compliment voor alle betrokkenen. Van racen, tot zeilwisselingen, tot het opzetten van een boot. Iedereen komt hier echt bij elkaar en dat zorgt voor een geweldig evenement.

"Bedankt gaat ook uit naar de Eric Twinname Trust en Oxford Sailing Club die het evenement ondersteunen en zonder hen zou het niet het succes zijn dat het is."

De volledige resultaten van het junior evenement zijn te vinden hier en jeugd hier.