Sojana behoudt de Lord Nelson Trophy

De 52e editie van Antigua Sailing Week zal herinnerd worden voor een cocktail van fantastisch zeilen, spannende races en een geweldige feeststemming aan de wal. Teams uit 21 verschillende landen van over de hele wereld kozen Antigua Sailing Week als hun bestemming. De passaatwinden waaiden alle zes dagen van racen; vermengd met tropische hitte en een achtbaanrit van Caribische deining, leverde Antigua zeilen van wereldklasse. Het racen was ongelooflijk dichtbij en de meerderheid van de klassen genoten van spannende competitie.

Nieuwe markeringen die werden geïntroduceerd, boden de mogelijkheid voor langere kustcursussen, waardoor de boten hun benen konden strekken en de prachtige west- en ruige oostkust van Antigua konden bewonderen. De introductie van nieuwe boven- en ondermarkeringen op de Windward Course zorgde voor betere loef-lijwaartse racecircuits, waarmee de technische capaciteiten van de internationale vloot werden getest.

Sir Peter Harrison's Farr 115 Sojana was de overall winnaar van de Antigua Sailing Week en behield de felbegeerde Lord Nelson Trophy. Het is 20 jaar geleden dat Larry Ellison's Sayonara behaalde de laatste succesvolle verdediging.

Sojana was de beste bootrace in CSA Overall, het winnen van de Corum Cup, tweede overall in CSA het winnen van de Peter Deeth Trophy was Scharlaken Oester, en de derde algemene overwinning van de Catamaran Marina Cup was Vrouwe Mariposa. De bareboat overall kampioen, die de Dream Yacht Charter Trophy won, en een voucher voor een week bareboat charter van Antigua Sailing Week 2020, was Hans Steidle's KH+P Bebaard.

Sojana was de winnaar van CSA 1, scoorde zes overwinningen. Litouwse Volvo 65 Amberzeil2, schipper Simonas Steponavicius won de laatste race om als tweede te eindigen. Met Jean-Pierre Dick's Franse JP54 The Kid op de derde plaats.

In CSA 2, Ker 46 Vrouwe Mariposa, aangevoerd door Jesper Bank, scoorde zes kogels om de English Harbour Rum Trophy op te heffen. Lombard 46 Pata Negra, aangevoerd door Adrian Fisk's Itchenor SC-team, won de laatste race om tweede te worden, een punt voorsprong op de Britse GP42 van Jeremy Thorp Paan.

In CSA 3, Adrian Lee's Irish Swan 60 Lee Overlay Partners II scoorde vijf kogels en werd ook uitgeroepen tot Beste Zwaan op Antigua Sailing Week. Mark Jagger's CNB 60 Theia van Londen werd tweede en OnDeck Antigua's Farr 65 Geest van Juno was derde.

In CSA 4 Ross Applebey's British Oyster 48 Scharlaken Oester won misschien wel de meest competitieve CSA-klasse en won de Sanhall Trademarks Trophy en de Hinckley Cup voor het beste racecharterjacht. Pamala Baldwin's Antiguan J122 Vloeistof werd tweede en tevens winnaar van de CSA Travellers' Trophy. Andy Middleton's Britse eerste 47.7 EH01 werd derde in de klas.

CSA 5 kenmerkte close racing met races gewonnen of verloren met seconden. Jonty en Vicki Layfield's Antiguan J/11s Slaper vochten om een ​​klasseoverwinning, het opheffen van de Beker van de Gouverneur-generaal.